Blog

A legjobb skandináv design blogok

A legjobb skandináv design blogok

Illetve, ha már a Stockholm foutát helyeztük a héten a középpontba, akkor szűkítsük a listát a legnépszerűbb svéd design blogokra.

Stockholm fouta

A svédek valamit nagyon jól eltaláltak a lakberendezés területén (is), hiszen noha a lényeg már évtizedek óta változatlan a skandináv lakások stílusában, a fél világ rajong a világos, egyszerű alapokon nyugvó dekorért.

Sok fény, tágas, de nem túlzó terek, fehér, fekete, fa, természetes anyagok, letisztult, időtálló formák - ez a skandináv design, legalábbis nekem.

Ha tetszik a nyugodt, kényelmes hétköznapi elegancia és rend, akkor az alábbi blogokra látogass el kikapcsolódásképp, vagy inspirációért (és persze maguk a blogok is jól néznek ki, nem csak a tartalom):

Emmas Designblogg

Emma Fexeux Svédország legrégebbi és egyben leghíresebb lakberendezési bloggere, oldalán rengeteg gyönyörű képpel. Már a nevéért is plusz pont jár, hisz az én kislányomat is Emmának hívják. Emma blogját korábban az Elle Decoration felületén találhattuk, azonban februárban átköltözött a Residence Magazine blogjára. A blogon Emma többek között otthonokat, üzleteket, design tárgyakat mutat be.

Emmas Designblogg1

Emmas Designblogg2

http://em.elledecoration.se/ http://em.residencemagazine.se/

A Merry Mishap

Jennifer, a Merry Mishap bloggere jelenleg elsősorban anyuka, de szabadúszó stylistként is dolgozott. Az oldalán más otthonokon kívül a sajátját is bemutatja. Szeret a részletekre fókuszálni.

A Merry Mishap
A Merry Mishap

 

http://www.amerrymishapblog.com/

Trendenser

Frida Ramstedt blogját 2005-ben indította, csak úgy mint Emma Fexeux. Az ő felületén több szöveget találtok, ám svédül. A Google fordítójának köszönhetően azért meg lehet érteni, ha nagyon szeretnétek.

Trendenser

Trendenser

trendenser.se/

La Maison d’Anna G

Anna Párizsban él, de blogját a skandináv design-nak szenteli. Angolul és franciául is olvashatjátok.

La Maison d'Anna G

La Maison d'Anna G

http://lamaisondannag.blogspot.fr/

DOS Family

Jenny Brandt blogja a legjátékosabb és a legeredetibb a listán. Míg a fentiek között azért sok az ismétlődő tartalom, Jenny blogja hús-vér emberek teljesen normális otthonait mutatja be, a képeket ő készíti. Más kategóriák is szerepelnek a blogon, és itt jóval több színt és formát találtok. Nekem ez a kedvencem!

DOS Family

DOS Family

DOS Family

http://dosfamily.com/

Ha fenn vagytok Instagramon, akkor a bloggerek Insta fiókjaiba is nézzetek be! 

Ha tetszik a skandi design és szeretnétek magatoknak egy foutát, akkor gondoljátok meg, lehet, hogy a Stockholm pont nektek való! 

Hozzászólások