Blog

Finom és egészséges zöld smoothie

Finom és egészséges zöld smoothie

Először is, boldog új évet! Új év, új én? Ez a december végi békés-boldog ünnepkör nálam általában néhány plusz kilóval szokott járni. Idén még nem álltam rá a mérlegre, de a görbületeim abszolút értékei láthatóan megnőttek.

Ilyenkor jól esik egy kicsit könnyebb fogásokat enni. Hogy azért mégse borzoljam a kedélyeket itthon hideg saláta-vacsorákkal, azt találtam ki, hogy gyakrabban fogunk egészséges italokat fogyasztani, például reggelire vagy tízóraira. Így a sok friss zöld is bekerül a szervezetünkbe és a vacsink is meleg marad.

zöld smoothie


Néhány évvel ezelőtt találkoztam a neten a varázslatos Glowing Green Smoothie-val és azonnal tudtam, hogy ezt ki kell próbálnom! Magyarul Ragyogó Zöld Italnak fordítanám. Ha szeretnéd te is elkészíteni, szükséged lesz egy turmixgépre.

Lehet, hogy sokakat elriaszt a szinte fűzöld szín, engem kifejezetten vonzott. Sok zöldséggel vagyok úgy, hogy sajnos csak nyersen szeretem őket, a levesből, főtt ételekből már kipiszkálom őket - mint egy tízéves. Ilyen például a zeller is, ami, amint látjátok, része a receptnek.

zöld turmix hozzávalók

Hozzávalók 2-3 nagy pohár smoothie-hoz/turmixhoz:

  • 1 banán (előre le is fagyaszthatod karikákra vágva)
  • 1 alma, én Pink Lady-t használtam
  • 1 körte
  • két maréknyi spenót
  • zellerszár
  • citrom
  • egy pohár ásványvíz

Először a vizet és a leveleket érdemes leturmixolni, hogy ne maradjanak benne szálak. Utána adagolhatod a többi hozzávalót is. Ezeken kívül persze egyéb jó dolgokat is elbír, például tehetsz bele kiwit, petrezselymet, vagy más friss fűszernövényt. Rengeteg előnyös tulajdonsága van minden hozzávalónak, rendszeresen fogyasztva, mindenképp jót teszel vele a szervezetednek. És még finom is! A tetejére díszítésként mákot szórtam, de ha van otthon chia magod, azzal is megszórhatod.


Neked van kedvenc egészséges italod?

Hozzászólások