Blog

Az irodából a szabadba - Őszi stílusinspiráció

Az irodából a szabadba - Őszi stílusinspiráció

Amikor irodában dolgoztam, jó idő esetén gyakran fogtuk a kis ebédünket a munkatársaimmal és kint ettük meg a közeli talpalatnyi zöldben. Szeptemberben, októberben még bőven vannak napsütéses, 20 fok feletti napok, lehet töltődni a D-vitaminnal.

A következő négy outfittel egy kis munkahely(en kívül)i al fresco ebédre szeretnélek csábítani benneteket.

És hogy mit keres egy fouta az irodában? Ha összehajtod, puhára ülhetsz, ha a többiek felnyomták a légkondit, de te fázol, akkor magadra terítheted. Valamint szimplán otthonosságot csempészhetsz a munkahelyi kuckódba.

És persze kiviheted, hogy erre ülj a szabadban.

Mind a négy szett őszi, amiket összeállítottam, de mégis négy évszakról fogok írni.

Pontosabban, a négy alap évszaktípusról, ha rólunk, emberekről van szó. Mert hát hiába vannak a tipikus őszi színek, a piros, a barna, a mustársárga, ha ezek nem mindenkinek állnak jól.

Ha nagyon leegyszerűsítjük, a szem-, haj- és bőrárnyalatunk alapján tavasz, nyár, ősz vagy tél típusba tartozunk, és ezek a tulajdonságok meghatározzák, hogy mi áll nekünk jól, legalábbis színben. (Az évszakokon belül aztán van többféle verzió, de az egyszerűség kedvéért vegyük ezt a négyet.)

Hogyan határozd meg, hogy melyik típusba tartozol?

évszak-típusok

Viszonylag egyszerű a dolog. Két dolgot figyelj meg magadon. Az első, hogy az ezüst vagy az arany passzol-e jobban a bőrödhöz.

Állj egy tükör elé, és tegyél az arcod alá valami ezüstöset, illetve valami arany jellegűt. Bármi megteszi, anyag, ékszer, tárgy. Melyiktől ragyogsz? Melyik sápaszt?

Van, akinek mindkét fém jól áll, ők a szerencsés semleges típusok, nekik több lehetőségük van, sőt, szinte mindent felvehetnek.

Akinek a bőre árnyalata inkább rózsaszínes, annak az ezüst áll jól, a sárgásabb bőrrel rendelkezőknek pedig az arany.

Ha megnézed a csuklódon az ereket, inkább kéknek látod őket, vagy zöldesnek? A kék hideg típust jelez (nyár, tél), a zöld meleget (tavasz, ősz).

Ha ezzel megvagy, akkor már csak azt kell megállapítanod, hogy a bőröd, a szemed és a hajszíned inkább világos vagy inkább sötét.

Persze van, aki világos bőrű, kék szemű, de fekete hajú. A haj nagyon látványos dolog az összhatásban, ezért ő például Tél lesz, mint például Hófehérke.

Megvan az évszakod? Akkor mehetünk tovább. Öltözék-tippek az őszre:

Tél-típus

szürke őszi outfit

Ruha - Topshop - Ł34

Cipő - Mango - 11995 Ft

Fülbevaló - panyizsuzsi - 5900 Ft

Táska - ASOS - €37,33

Kabát - River Island - €60

Fouta - Singapore, HelloPamut - 6990 Ft

Ha Tél vagy, minden bizonnyal jól állnak a sötét, hűvös árnyalatok, mint például a tengerészkék, vagy a püspöklila.

Az öltözék, amit válaszottam, a bogyószínű Topshop ruha köré épül, ami szerintem ráadásul a legtöbb alakon jól is mutat.

Az átlapolós V-nyakmegoldás hosszítja a felsőtestet, az öv karcsúsít, az egyenes szoknyarész pont ápol és eltakar, de nem is túl bő.

A sötétszürke sálgalléros kabáthoz passzol a szürke cipő, táskának feketét választottam, a fülbevaló pedig elegáns orgonalila.

Tavasz-típus

őszi outfit világos bőrűeknek

 

Felső - Mango - 9995 Ft

Farmer - Mango - 6995 Ft

Cipő - Stradivarius - 8995 Ft

Hátitáska - Missguided ASOS - €33,33

Gyűrű - panyizsuzsi - 4800 Ft

Kabát - River Island - €80

Fouta - South Hampton, HelloPamut - 6990 Ft

A Tavasz típusoknak általában szuperül állnak a púderszínek, a barackvirágszín, a pasztellek, a kékeszöld világosabb árnyalatai, a világos földszínek.

Ez az outfit olyan irodába való, ahol nem gond, ha farmerben jelensz meg. Ha tilos a farmer, de tetszik a szett, akkor egy ekrü nadrággal is helyettesítheted (de akkor kevésbé lesz őszies az összhatás).

A hátizsák szerelem volt első látásra, más színekben is kapható, és bicikli-kompatibilissé teszi az öltözéket (ha kosarad nincs a bringán).

Nyár-típus

világosszürke sportosan elegáns városi outfit

Felső - Mango - 7995 Ft

Leggings - Mango - 9995 Ft

Cipő - Massimo Dutti - 24995 Ft

Táska - ASOS - €46,67

Nyaklánc - panyizsuzsi - 14990 Ft

Kabát - ASOS - €100

Fouta - Kensington, Hellopamut - 6990 Ft

A fehér, a halvány rózsaszín, a búzakék kézenfekvő választás egy Nyár-típus számára, de ha kifejezetten őszre keresünk valamit, akkor ezek mégsem dominálhatják a ruhatárat (illetve dehogynem, mivel mindenki azt csinál, amit csak szeretne, the world is your oyster!).

Ha született Nyárként ősziesek szeretnénk lenni, akkor ott van a szürke, a hideg szürkés barna, illetve, ha nem az arcunk mellé tesszük, a burgundi, a sötétkék, a Tél színei. Viszonylag laza átjárás van a Nyár és a Tél, valamint a Tavasz és az Ősz színei között.

Sportosan elegánsra vettem ezt az outfitet. Az egész bejegyzés ihletője egyébként ez a fenti mellény volt, amit egy angol YouTuberen láttam még a hétvégén. Felvéve igazán klasszul néz ki! 

Ősz-típus

őszi outfit

Ruha - Topshop - Ł49

Kabát - River Island - €147

Hátitáska - ASOS - €37,33

Cipő - Mango - 22995 Ft

Karkötő - Bijou Brigitte - €14,95

Fouta - Wellington, HelloPamut - 6990 Ft

Az Ősz típust szerettem volna a végére hagyni.

Természetes vörösek, aranybarna bőrű, barna hajú lányok, ti biztosan szeretitek az őszt, hiszen eljött a ti időtök!

Előbbieknek a smaragdzöld, utóbbiaknak az olívazöld áll kifogástalanul, szépek vagytok földszínekben, burgundiban, mustársárgában.

Az outfit központi eleme a gyönyörű zöld River Island kabát, amihez választottam egy aprómintás ruhát a Topshopból, a szett komolyságát pedig bakanccsal és hátizsákkal törtem meg.

+ Tipp:

Ajándékozáskor is érdemes megfigyelni, hogy a másik milyen színskálán “mozog”, ha valami hordható dolgot találtál ki meglepetésként, mondjuk szülinapra vagy karácsonyra. Lehet, hogy a kedvenc színét nem fogod kitalálni, de legalább biztos jól fog neki állni az a ruha vagy kiegészítő amit választottál.

A képek az outfitek alatti márkák weboldalairól származnak, mindegyik szállít Magyarországra is, illetve a Bijou Brigittenek boltjai vannak országszerte online shop helyett. Bár az eredeti árat szerepeltettem, sok termék akciós a cikk írásakor. A fouták is. Itt.

Napsütéses, avarban sétálós, parkban ücsörgős szép őszt mindenkinek!

Hozzászólások