Rólunk

PUHA

A fouták minden mosással egyre puhábbak lesznek. Egy illatos forró fürdő után tetőtől talpig beleburkolózol. Nem sérti fel érzékeny bőröd, elnyel minden vízcseppet.

SZÁRAZ

A fouták hamar megszáradnak. Lehet nagy a páratartalom, a kedvenc foutád mégis kellemes illatú és tapintású marad.

SZÉP

Igazából annyira jól néz ki, hogy a kanapéra is dobsz egyet. Kellemes lesz majd magadra húzni a délutáni kávézás közben. Használhatod a strandon pareóként, vagy DIY strandtáskaként is használhatod, ha összekötöd a négy végét.

SOKOLDALÚ

A fenti funkcióin túl sok mindenre használhatod még. Vendégek jönnek és unod már a megszokott terítőidet. Próbáld ki helyettük, működik! Ha kisgyermekes szülő vagy, kifejezetten szeretni fogod a babakocsi körül: lehet árnyékoló, ráteheted a padra, a fűre, de persze vékony takaróként is tudod használni. A kezeteket is beletörölhetitek, ha vizes lett.

SZÍNES

És ráadásul kék. Vagy rózsaszín. Vagy szürke. Vagy ami a Te kedvenc színed.

Még egyszer, mi is ez a szuper cucc?
ÚGY HÍVJÁK, FOUTA.

Fouta

Míg Észak-Afrikában és a Közel-Keleten főleg a hammam fürdőkben öltik magukra az emberek, nyugaton elsősorban strandtörölközőként ismerik.

Pamutból készül, különleges szövésének köszönhetően nem csak jó nedvszívó, de gyorsan is szárad. Kétféle szövési technikával készül, az egyik a sima-, a másik a méhsejt szövésű.

A sima verzió a strandon, szaunán, fürdőn túl - meglepő, de - jól mutat asztalterítőként, a méhsejtszövésű pedig (törölköző mivoltán túlmutatva) egyéb dekorációként funkcionál remekül, például a kanapén vagy az ágy végében.

Amikor megismertem Franciaországban a foutát, rögtön beleszerettem. Aztán vettem egyet. Majd még egyet. És még egyet. Mikor rájöttem, hogy ez a folyamat megállíthatatlannak látszik, a legjobbnak láttam megosztani a világgal. Így született a HELLO PAMUT, hogy Magyarországon is bárki könnyedén hozzájusson ehhez a csodás textilhez. A kedvenc színében.

NÓRI

Nori

A Hello Pamut mindenese, egy Emma nevű kislány anyukája, és boldog feleség vagyok. Le Perreux sur Marne-ban lakom, ez Párizs egyik csendes elővárosa. Mindig is érdekeltek a kreatív dolgok, az utóbbi években pedig egyre jobban szerettem volna saját lábra állni. Szeretek sütni-főzni (ez meg is látszik), szívesen utazom, és a legjobban az kapcsol ki, ha szép lakásokat nézegetek különböző weboldalokon. Ezekben és hasonló témákban írok blogbejegyzéseket a Hello Pamut Blogon - iratkozz fel az email címeddel, hogy ne kelljen rendszeresen visszalátogatnod. Az írásaim a postaládádba érkeznek.