Adatvédelmi Nyilatkozat

Adatvédelmi nyilatkozat


Bevezető:

Alább olvasható az adatvédelmi nyilatkozatunk, amely elektronikus kereskedelmi (szállítás, fizetés, webáruház használat), marketing (hirdetés, hírlevél, eDM, nyereményjátékok) és kommunikációs adatkezelésével kapcsolatos. Célunk, hogy mindig a lehető legjobb szolgáltatást biztosítsuk az Ön számára. Hogy ezt megtehessük, előfordulhat, hogy bizonyos személyes adatokat kell gyűjtenünk Önnel kapcsolatban, például a nevét, címét vagy elérhetőségét.

Röviden összefoglalva az alábbiakat, személyes adatokat csak megfelelő jogi alapon, legfeljebb a legszükségesebb ideig kezelünk. 


Gyermekek védelme:

16 éven aluliak nem adhatnak meg személyes adatokat, kivéve szülői engedéllyel. Amennyiben Ön tovább használja oldalunkat (és adatokat ad át nekünk), ezzel igazolja, hogy elmúlt 16 éves.


Amennyiben kérdése van, kérem forduljon az adatkezelőhöz a nora@hellopamut.com címen.


Lehetséges, hogy időnként meg kell újítanunk az adatvédelmi nyilatkozatunkat. Amennyiben fontos változás történik benne, amihez hozzájárulás szükséges, jelezzük majd Önnek, illetve Ön is bármikor újra elolvashatja az adatvédelmi nyilatkozatunkat a honlapunkon.


Kik vagyunk?


Az adatkezelő:

Laczay Guerrot Nóra Éva francia autoentrepreneur (egyéni vállalkozó) (továbbá “mi”, vagy “az adatkezelő” az adatvédelmi nyilatkozatban)


Levelezési cím:

Nora Guerrot

1 avenue Jeanne d’Arc

94170 Le Perreux sur Marne

Franciaország


Email cím:

nora@hellopamut.com


SIREN azonosító: 814 381 372

SIRET azonosító: 814 381 372 00014


Adatvédelmi felügyelet: CNIL (Commission nationale de l'informatique et des libertés)

Azonosító:

2176882 v 0


Honlap/weboldal/webshop/webáruház:

https://www.hellopamut.com


Cookie irányelv


Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A cookie-k, vagy egyéb “követők” kicsi, betűkből és számokból álló fájlok, amelyek nem okoznak kárt az Ön számítógépében. Weboldalunk azért helyez el az Ön számítógépén cookie-kat, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést a honlapon, valamint, hogy néhány, személyes azonosításra nem alkalmas információt gyűjtsünk látogatóinkról. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban.


Amennyiben a cookie-k használatát Ön le szeretné tiltani böngészőjében, akkor ezeken az alábbi oldalakon tudhatja meg, hogy pontosan hogyan kell ezt megtennie:


Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies#ie=ie-11

Google Chrome:

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu

Mozilla Firefox:

https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn

Opera:

http://help.opera.com/Windows/10.20/hu/cookies.html

Mac Safari:

https://support.apple.com/hu-hu/guide/safari/sfri11471/mac


Ha ezek között nem szerepel az Ön böngészője, keressen rá a böngésző nevére egy kereső oldalon “+ cookiek kezelése”.  


Amennyiben Ön nem tiltja le a cookie-k használatát böngészőjében, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, vagy tovább használja weboldalunkat, azzal hozzájárul a sütik használatához.


Az adatkezelés időtartama:

Néhány cookie a honlap bezárása után megszűnik, néhány pedig hosszabb ideig tárolódik az Ön eszközén (maximum 6 hónapig).


A cookie-k jogszabályi háttere:

Az adatkezelés jogi háttere a 2009/136/CE európai direktíva, valamint a 2011 augusztus 24-én n°2011-1012 módosított francia információs törvény (Loi n° 78-17 du 6 janvier 1978 relative à l'informatique, aux fichiers et aux libertés). Az adatkezelés jogi alapja a látogató hozzájárulása.


Az általunk használt cookie-k egy részéhez nem szükséges hozzájárulás, ilyen a “bevásárlókosár használatával kapcsolatos cookie”, vagy “multimédia lejátszó session cookie”, bizonyos analitikai cookie-k.


Cookie típusok, amelyeket a weboldal használ és a látogatóknak szükséges a cookie-k használatához való hozzájárulása (vagy letiltása):

Látogatottsági, analitikai funkciókhoz a Shopify-t és a Google Analytics-et vesszük igénybe mint adatfeldolgozó. A gyűjtött adatok az érintett azonosítására nem alkalmasak.


Remarketing funkciókhoz a Facebookot és a Google Adwords-öt vesszük igénybe mint adatfeldolgozó.

Mi az a remarketing?

A remarketing során azoknak a felhasználóknak, érdeklődőknek, akik már felkeresték weboldalunkat, releváns hirdetéseket küldhetünk ki. Ezeket a hirdetéseket a Google vagy a Facebook más internetes helyeken jeleníthetik meg. A látogatók a böngészőjükben bármikor letilthatják a cookie-k használatát, illetve törölhetik a korábban a készülékükre elhelyezett cookie-kat a fentebb linkelt tájékoztatók alapján.


A weboldalunkon található közösségi gombok (Facebook lájk, megosztás) cookie-kat helyezhetnek el az Ön készülékére.



Milyen adatokat gyűjtünk, mi célból és milyen jogi alapunk van hozzá? Személyes adatok kezelése.


Kommunikációval kapcsolatos adatkezelés


Amennyiben Ön üzenetet küld nekünk a honlapon található űrlap segítségével, emailben, sms-ben, vagy egyéb elektronikus formában, vagy postai levélben, akkor az ezzel kapcsolatos adatokat (lehetséges adatok: név, cím, email cím, telefonszám), a kommunikáció folytatása érdekében feldolgozzuk. Az adatkezelés jogi alapja a jogos érdekünk, hogy válaszoljunk a nekünk címzett üzenetekre, valamint törvényi előírás (Article L123-22 alinéa 2 du Code de commerce Norme simplifiée n°48). Az adatkezelés időtartama maximum 3 év, a lehetséges vásárló (prospect) utolsó üzenetétől számítva.



Megrendeléssel és szállítással kapcsolatos adatkezelés


A honlapon (vagy emailben, esetleg egyéb formában) leadott rendelések a honlapon, vagyis a webáruházban kerülnek feldolgozásra. A következő adatokat kezeljük: név, szállítási és számlázási cím, email cím, telefonszám, vásárolt termék, vásárlás időpontja, fizetés módja.


Azért van szükség ezeknek az adatoknak a kezelésére, hogy az Ön által vásárolt termékeket el tudjuk juttatni az Ön címére.


A szállítás során adatfeldolgozó partnerünk a Webshippy Kft (ők szállítják ki a tőlünk rendelt termékeket). Az adatkezelés jogi alapja a szerződés teljesítése (vásárolt áru kiszállítása) és törvényi előírás (Article L123-22 alinéa 2 du Code de commerce Norme simplifiée n°48).


Az adatkezelés időtartama 10 év.


Számlázással kapcsolatos adatkezelés


A számlákat pdf-ben küldjük ki vásárlóink részére, valamint megőrizzük saját példányunkat. A számlán szereplő adatok: név, számlázási cím, vásárolt termékek, vásárlás összege. A számlákat 10 évig vagyunk kötelesek megőrizni a francia törvény szerint. (Article L123-22 alinéa 2 du Code de commerce Norme simplifiée n°48)


Marketinggel kapcsolatos adatkezelés


A marketinggel kapcsolatos adatkezelés során Ön marketing üzeneteket kaphat tőlünk, vagy általunk megbízott szolgáltatóktól (pl. Facebook, Google) a preferenciái alapján. Ezeket az adatokat azért kezeljük, hogy Ön részt vehessen promócióinkban (nyereményjáték, ajándéksorsolás, verseny), hogy elküldhessük Önnek ingyenes letölthető cikkeket vagy egyéb elektronikus tartalmat, hogy hirdetést küldhessünk az Ön számára és hogy mérhessük az adott hirdetésforma eredményességét. A cookie-kat maximum 6 hónapig tároljuk. A jogi alapunk erre jogos érdekünk, hogy növeljük az üzleti aktivitásunkat.


Remarketing során azoknak a felhasználóknak, érdeklődőknek, akik már felkeresték weboldalunkat, releváns hirdetéseket küldhetünk ki. Ezeket a hirdetéseket a Google vagy a Facebook más internetes helyeken jeleníthetik meg. A böngészés során (amennyiben az Ön böngészője ezt engedélyezi) cookie-kat (sütiket) helyezünk el a böngészőjében, ez az lehetőséget a preferenciái megismerésében. Amennyiben a cookie-k használatát Ön le szeretné tiltani böngészőjében, akkor ezeken az alábbi oldalakon tudhatja meg, hogy pontosan hogyan kell ezt megtennie:


Internet Explorer: https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies#ie=ie-11

Google Chrome:

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu

Mozilla Firefox:

https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn

Opera:

http://help.opera.com/Windows/10.20/hu/cookies.html

Mac Safari:

https://support.apple.com/hu-hu/guide/safari/sfri11471/mac


Ha ezek között nem szerepel az Ön böngészője, keressen rá a böngésző nevére egy kereső oldalon “+ cookiek kezelése”. További információkat a cookie-król fentebb olvashat.


Technikai, technológiai, informatikai adatkezelés az oldal megjelenítése céljából


Elektronikus azonosítókat használunk a weboldalunk működtetése során. Néhány adatot a weboldalunk automatikusan beolvas, ilyen például az IP cím, az internet szolgálató, hardver konfiguráció, szoftver konfiguráció, a böngésző nyelve és betűtípusa. Ezek az adatok szükségesek a honlap megjelenítéséhez.


Technikai, technológiai, informatikai adatkezelés értékesítés, marketing, statisztika céljából

Néhány technológiai információ alapértelmezetten betöltődik az Ön készülékéről. Ez az információ segítséget nyújt nekünk, hogy személyre szabjuk és javítsuk a felhasználói élményt. Ennek keretében semmilyen személyes adatot nem gyűjtünk (név, cím, stb.), ami lehetségesen kötődhet technikai adathoz. Ezt az összegyűjtött adatot továbbértékesíthetjük.


Hírlevéllel, eDM-mel kapcsolatos adatkezelés


Ön hozzájárulhat ahhoz, hogy az adatkezelő az Ön által a megfelelő felületen megadott email címre hirdetést, hírlevelet, promóciót küldjön, valamint, hogy az adatkezelő az ezzel kapcsolatos adatait (név, email cím) kezelje. Tájékoztatjuk, hogy más cégek hirdetését is közölhetjük időnként (pl. partner marketing), de az Ön adatait más gazdasági szervezetnek át nem adjuk. Ön bármikor, korlátozás nélkül, ingyenesen leiratkozhat, vagyis visszavonhatja beleegyezését. Ennek módja az email üzenetben, a lap alján a “leiratkozás” gomb/link segítségével történik. Az adatkezelés időtartama a hozzájárulás visszavonásáig, a leiratkozásig tart. Ezután a hírlevélküldéssel kapcsolatos adatait töröljük, hírlevelet, hirdetést, promóciót nem küldünk. Az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása. A kezelt adatok köre: név, email cím. Az adatkezelés jogszabályi háttere a francia törvény: Article L123-22 alinéa 2 du Code de commerce Norme simplifiée n°48.


Adattovábbítás


Néhány adatfeldolgozó, amelyet igénybe veszünk, az EU-n kívül helyezkedik el. Csak olyan országba küldünk adatokat, amelynek adatpolitikáját az Európai Bizottság biztonságosnak ítélt meg. Az Amerikai Egyesült Államokkal az Európai Bizottságnak megállapodása van, ez az EU-US Privacy Shield Framework. Itt olvashat bővebben róla: https://www.privacyshield.gov/welcome. Ezen az előbbi oldalon ellenőrizheti, hogy az adott adatfeldolgozó aktív résztvevője-e a Privacy Shield-nek.

Az alábbi táblázatban többek között megtekintheti, hogy az adott adatfeldolgozónak mi az elérhetősége és adatvédelmi politikája.



Adatkezelés célja

Adatfeldolgozó

Kezelt adatok

Elérhetőség

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelés jogalapja

Adatfeldolgozó székhelye (ország)

Szállítás

Webshippy Kft.

Név, szállítási cím, telefonszám

Ezred utca 2. (B2/13/1)
1044 Budapest, Magyarország
Telefon: +36 1 99 88 099
https://webshippy.com/

https://webshippy.com/adatkezelesi-nyilatkozat

Szerződés teljesítése, törvényi előírás

Magyarország (EU)

Bankkártyás fizetés

Stripe

Név, bankkártya adatok

Stripe Payments Europe, Ltd., 1 Grand Canal Street Lower, Grand Canal Dock, Dublin, Írország



https://stripe.com/fr/privacy

Szerződés teljesítése, törvényi előírás

Írország (EU)

Hírlevél, eDM

Mailchimp

Név, email cím

The Rocket Science Group, LLC
675 Ponce de Leon Ave NE
Suite 5000
Atlanta, GA 30308 USA

https://mailchimp.com/legal/privacy/

Hozzájárulás

US (EU-US Privacy Shield Framework)

Megrendelések kezelése

Shopify

Név, szállítási cím, számlázási cím, telefonszám

Shopify Inc.

150 Elgin Street
8th Floor
Ottawa, Ontario
K2P 1L4,

Kanada

https://www.shopify.com/legal/privacy

Szerződés teljesítése, törvényi előírás

Kanada (Európai Bizottság által biztonságosnak tartott ország, kereskedelem esetén)

Hirdetés, remarketing

Facebook

Facebook cookie

Facebook Ireland Ltd.
4 Grand Canal Square
Grand Canal Harbour
Dublin 2 Ireland

https://www.facebook.com/about/privacy/

Jogos érdek (üzleti aktivitás bővítése), Hozzájárulás (cookie-k használatához)

Írország, US (EU-US Privacy Shield)

Hirdetés, remarketing

Google Adwords

Google Adwords cookie

Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok

https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Jogos érdek (üzleti aktivitás bővítése), Hozzájárulás (cookie-k használatához)

US (EU-US Privacy Shield)

Közösségi kapcsolattartás

Facebook

(facebook.com/hellopamut)

Facebook profil név, profil kép, hozzászólások, like-ok

Facebook Ireland Ltd.
4 Grand Canal Square
Grand Canal Harbour
Dublin 2 Ireland

https://www.facebook.com/about/privacy/

Az érintett hozzájárulása a Facebook weboldalán.

Írország, US (EU-US Privacy Shield)

Közösségi kapcsolattartás

Instagram (@hellopamut) (Facebook vállalat)

Instagram név, nyilvános profil, kedvelések, hozzászólások, aggregált, azonosításra alkalmatlan adatok, pl életkor, lakhely

Facebook Ireland Ltd.
4 Grand Canal Square
Grand Canal Harbour
Dublin 2 Ireland

https://help.instagram.com/155833707900388

Az érintett hozzájárulása az Instagram felületén

Írország, US (EU-US Privacy Shield)

Közösségi kapcsolattartás

Pinterest

(pinterest.com/hellopamut)

Pinterest név, nyilvános profil, kedvelések, hozzászólások

Pinterest, Inc.

808 Brannan Street
San Francisco, CA 94103-4904
United States

https://policy.pinterest.com/hu/privacy-policy

Az érintett hozzájárulása a Pinterest felületén

US (EU-US Privacy Shield)

Közösségi kapcsolattartás

YouTube

(youtube.com/channel/UCuXkaP8JPEjDYIQ3M6ClJEg

(Google vállalat)

Google név, feliratkozás, hozzászólás

YouTube, LLC
901 Cherry Ave.
San Bruno, CA 94066
USA

https://policies.google.com/privacy?hl=hu&gl=fr

Az érintett hozzájárulása a Google és a YouTube felületén


US (EU-US Privacy Shield)


Analitika

Google Analytics

Aggregált információk, személyek azonosításra nem alkalmas

Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok

https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Jogos érdek (marketing stratégia döntések), Hozzájárulás (cookie-k használatához)

US (EU-US Privacy Shield)


Személyes adatok átadása harmadik fél számára


Előfordulhat, hogy az alábbi felekkel meg kell osztanunk adatokat:



Fúziók és felvásárlások


Amennyiben eladjuk  weboldalunkat, vagy egyesülünk más céggel, előtte tájékoztatjuk az érintetteket a változásokról, hogy időben értesüljenek és ha szeretnék, visszavonhatják hozzájárulásukat az adataik kezelésének (azon esetekben, mikor az adatkezelés jogi alapja a hozzájárulás).


EU-n kívüli adatátadás


Több partnerrel is dolgozunk, amelyek az Európai Unión kívül is működnek (Ilyenek például a kanadai Shopify, az amerikai Google és Facebook.). Csak olyan országok számára adunk át adatot, amely az Európai Bizottság által adatkezelés szempontjából biztonságos országnak nyilvánított ország.


Az Ön jogai


A hatályos adatvédelmi törvények értelmében Önnek jogai vannak személyes adatainak kezelésével kapcsolatban. Ilyen jog a tájékoztatás, helyesbítés, törlés, betekintés, és tiltakozás az adatkezelés ellen (olyan adatkezelés esetén, amikor az adatkezelés alapja a hozzájárulás).


Ezekről a jogokról bővebben olvashat itt: AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról: https://www.adatvedelmirendelet.hu/wp-content/uploads/2016/07/CELEX3A32016R06793AHU3ATXT.pdf


Amennyiben Ön szeretne élni a fenti jogaival, kérjük forduljon az adatkezelőhöz a nora@hellopamut.com email címen.


Amennyiben tájékozódni szeretne, hogy milyen személyes adatokat kezelünk Önről, a kérelem beérkezése után az adatkezelő ezt követően a legrövidebb idő alatt, de maximum 25 napon belül írásban tájékoztatja Önt a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – amennyiben az adatok továbbítására is sor került – arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

Ön kérheti továbbá, hogy az adatkezelő az Ön személyes adatait helyesbítse. A kérésének az Adatkezelő legkésőbb 15 napon belül eleget tesz.

Lehetősége van a személyes adatainak törlését kérni, amelynek az adatkezelő legkésőbb 15 napon belül eleget tesz, amennyiben az adatkezelés alapja hozzájárulás volt. A törlés joga nem terjed ki arra, ha az adatkezelőt törvény kötelezi az adatok további tárolására (pl számla).

Ön kérheti, hogy az Adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az adatok végleges törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az a cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Ön tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, kérheti adatainak hordozhatóságát és visszavonhatja hozzájárulását, amennyiben az adatkezelés jogalapja a hozzájárulás.


Jogorvoslat


Amennyiben Ön úgy gondolja, hogy az adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, vizsgálatot kezdeményezhet akár a magyar Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (https://www.naih.hu/index.html), vagy a francia CNIL-nél (Commission nationale de l'informatique et des libertés, https://www.cnil.fr/). Felhívjuk figyelmét, hogy az adatkezelő francia egyéni vállalkozó.

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az adatkezelővel szemben bírósághoz fordulhat.


Mielőtt a hatóságokhoz fordulna, kérem, forduljon hozzánk a nora@hellopamut.com címen, hogy adatkezeléssel kapcsolatos panaszát minél előbb orvosolni tudjuk.

Adatbiztonság


Hogy gondoskodni tudjunk személyes adatainak biztonságáról, biztonsági intézkedéseket léptettünk életbe. Folyamataink során biztosítjuk, hogy személyes adatait óvjuk megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.


Adatvédelmi incidens esetére készítettünk egy belső szabályzatot, amely alapján haladéktalanul értesíteni tudjuk a hatóságokat és az érintetteket.


Változtatások


Amennyiben változtatunk ezen az Adatvédelmi Nyilatkozaton, akkor ezen az oldalon közzétesszük a változásokat. Ön bármikor újra elolvashatja a nyilatkozatot. Előfordulhat, hogy tájékoztatjuk is Önt a változásokról.


Le Perreux-sur-Marne, 2018. 05. 23.